Publicat pe Lasă un comentariu

Locuințe Protejate

În subordinea Serviciul Public de Asistență Socială Turda există două locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități psihice.

Locuința Protejată reprezintă un serviciu alternativ spitalizării care oferă adultului cu probleme de sănătate mintală șansa reintegrării în comunitate, previne apelul lui pe termen lung la instituționalizare/spitalizare.

Serviciile oferite:

Găzduire, Hrană, Asistență și îngrijire, Incluziune familială și comunitară, Consiliere psihologică, Consiliere juridică, Socializare, Asistență medicală.

Echipa pluridisciplinară:

Psiholog, asistent medical, asistent social, îngrijitor. De asemenea beneficiem de sprijinul și colaborarea medicului psihiatru.

Fiecare beneficiar în urma evaluării efectuate de către echipa pluridisciplinară beneficiază de un plan individual de intervenție care urmărește dezvoltarea abilitaților restante, dobândirea de noi comportamente adaptative; de asemenea le oferim ajutor, sprijin în dobândirea autonomiei personale. Parte integrantă a intervenției este ergoterapia, o metoda de tratament nemedicamentoasă care are rol important în reabilitarea persoanei cu probleme de sănătate mintală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *