Publicat pe Lasă un comentariu

“Luna seniorului” sărbătorește vârstnicii la Turda

„Luna seniorului” este un eveniment organizat de către Centrul de zi şi centrul de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, pe parcursul lunii octombrie pe care am dedicat-o începând de anul trecut persoanelor care au trecut pragul pensionării.

         În acest an am debutat cu o frumoasă excursie în Zona Moldovei unde ne-am bucurat de zile frumoase şi de pelerinajul pe care l-am făcut în ţinutul mănăstirilor. În timp ce noi, cei 50 de participanţi la excursie ne bucuram de clipele petrecute împreună şi de locurile vizitate, în Turda, un grup de alţi seniori ai Centrului de zi au participat la Festivalul Agrofest Turda la o şezătoare specifică zonei Ardealului. Aceştia au avut un real succes, oferind un spectacol muzical şi de culoare prin vestimentatiile lor tradiționale.

În data de 1 octombrie cu ocazia sărbătoririi „Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice” am lansat campania de donaţii „Bunici de duminică” prin care aşteptăm comunitatea să răspundă „prezent” iniţiativei noastre.

„Luna seniorului” continuă cu prezentarea unei şezători ardelene în data de 5 octombrie 2017, ora 18,00 la Casa de Cultură „Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii, alături de Asociaţia Turda Tin şi Ansamblul „Ţarina”.

În data de 11 octombrie 2017, orele 11,30 împreună cu Centrul Raţiu pentru Democraţie, partenerii noştri în cadrul evenimentului „Luna seniorului”, vom aduce în faţa seniorilor turdeni spre vizionare, filmul „Usturoi”, producţie românească. Evenimentul va avea loc în Salina Turda şi va iniţia o serie de evenimente organizate de către Centrul de zi pentru persoane vârstnice, gazda noastră oferind gratuitate pentru pensionari. Aşadar, în fiecare lună, în a doua zi de miercuri, noi cei de la Centrul de zi, vom aduce în faţa vârstnicilor turdeni evenimente prezentate de către noi, iar Salina Turda va fi gazda noastră, în mod gratuit.

Seara zilei de 12 octombrie va dărui seniorilor noştri şi întregii comunităţi turdene o seară frumoasă de romanţe, la Teatrul Aureliu Manea. Evenimentul are loc la ora 19,00, este organizat de către Primăria mun.Turda, Casa de Cultură, Asociaţia Turda Tin şi Centrul de zi şi este coordonat de căre pr.Sebastian Zăhan.

Ziua de 16 octombrie 2017 va aduce pe scena Teatrului Aureliu Manea două „trupe”, una aparţinând Centrului de zi pentru vârstnici Turda şi cealaltă Centrului de zi pentru vârstnici nr.1 Cluj Napoca. Seniorii din Turda vor prezenta la ora 12,00, pe scena teatrului turdean, patru scenete comice, iar colegii lor de la centrul similar din Cluj Napoca, o comedie în 3 acte scrisă de Mihai Traistă.

Dorim pe această cale să invităm persoanele vârstnice şi nu numai, să participe la acţiunile  noastre într-un număr cât mai mare pentru a se bucura de ceea ce am pregătit în cadrul evenimentului “Luna seniorului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *