Publicat pe Lasă un comentariu

DISTRIBUIRE LAPTE PRAF GRATUIT

Direcția Asistență Socială Turda vă aduce la cunoștiință că începând din 20.10.2021, se va distribui lapte praf gratuit- MILUPA MILUMIL 1 NEW (formulă de început pentru 0-6 luni ) , ambalat în cutie de 600 g și MILUPA MILUMIL 2 NEW (formulă de continuare pentru 6-12 luni ) , ambalat în cutie de 600 g.
1. Laptele praf se acordă conform prevederilor Legii nr. 321/2001 privind acordarea gratuită a laptelui praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern cât și a Ordinului nr. 1.253/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 321/2001 privind acordarea gratuită a laptelui praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.
2. Beneficiari: Copiii cu vârste cuprinse între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern și se încadrează în următoarele criterii:
  1. mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau dependenţă de alcool, tutun care determină intoxicaţii ale copilului);
  2. copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei), datorită absenţei laptelui matern. Creşterea nesatisfăcătoare a copilului va fi consemnată în fişa de consultaţie medicală a acestuia, după evaluarea, de către medicul de familie/medicul specialist pediatru sau neonatolog, a tehnicii de alăptare şi a curbei ponderale. Decizia privind acordarea laptelui praf se ia numai dacă este îndeplinită una dintre următoarele condiţii:
  3.  copilul nu a recuperat greutatea de la naştere după două săptămâni de viaţă;
  4. copilul cu vârsta cuprinsă între 0 – 8 luni creşte în greutate cu mai puţin de 500 g/lună;
  5. copilul cu vârsta mai mare de 8 luni creşte în greutate cu mai puţin de 250 g/lună;
  6. copil adoptat sau aflat în familie de plasament;
  7. copil cu mamă decedată.
3. Acte necesare
BI/CI a persoanei care ridică laptele praf (original)
Rețeta medicală eliberată de medicul de familie pe luna în curs
4. Program
Cutiile cu lapte praf se ridică de către reprezentantul legal al copilului ce se încadrează în criteriile menționate mai sus, pe bază de rețetă medicală, de pe strada Avram Iancu nr. 12 Turda , după următorul program : Luni-joi de la 08.00-14.00 și vinerea de la 08.00-13.00
Prescripția medicală pentru acordarea laptelui praf are valabilitate pentru luna în curs.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *