Publicat pe Lasă un comentariu

LUNA SENIORULUI

Deoarece în data de 1 octombrie a fiecărui an sărbătorim vârstnicii, începând cu anul trecut, noi, Centrul de zi din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Turda, ne-am gândit să schimbăm puţin modul obişnuit de a-i sărbători pe seniorii noştri. În acest context ne-am gândit să organizăm mai multe activităţi atât la Centrul de zi cât şi la sediul partenerilor noştri.

Pe perioada evenimentului organizat sub numele de „Luna Seniorului” se va desfăşura campania de colectare produse alimentare „Bunici de duminică”. „Startul” acestei campanii se va da în data de 1 octombrie 2017, ziua în care se sărbătoresc persoanele vârstnice şi se va desfăşura până la data de 27 octombrie 2017. În data de 29 octombrie 2017, fiind ultima duminică din „Luna Seniorului” seniorii înscrişi la Centrul de zi precum si alţi voluntari din comunitate  vor împărţi pachete alimentare primite ca donaţii vârstnicilor din cadrul Centrului de îngrijiri la domiciliu singuri şi cu o situaţie socio-medicală precară. Menţionăm că anul trecut am împărţit un număr de 30 de pachete beneficiarilor noştri, alimentele fiind donate de elevi din unităţile de învăţământ partenere, vârstnici înscrişi la Centrul de zi şi de turdenii care au răspuns „prezent” la provocarea noastră. Această campanie se va  desfăşura, la fel ca anul trecut în colaborare cu Centrul Raţiu pentru Democraţie, partenerii noştri de foarte mulţi ani.

„Luna Seniorului” va debuta cu o frumoasă excursie în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017 în zona Moldovei, seara zilei vârstnicului urmând să fie sărbătorită în cadru festiv împreună cu toţi cei care vor dori să participe la această activitate.

Alături de excursii şi activităţi caritabile Centrul de zi îşi propune pentru „Luna Seniorului” o serie de activităţi culturale organizate împreună cu Centrul Raţiu pentru Democraţie, Asociaţia Turda Tin, Centrul de zi pentru vârstnici nr. 1 Cluj Napoca, Fundaţia pentru Îngrijirea Vârstnicului Cluj Napoca, alte centre de zi pentru vârstnici, centre de îngrijire şi asistenţă, Şcoala „Horea, Cloşca şi Crişan”. Se vor desfăşura evenimente împreună cu Centrul Raţiu pentru Democraţie, „Ceaiul de la ora 5” cu vizionare de film la o ceaşcă de ceai şi o seară de poezie şi muzică la Cafeneaua Culturală „La Papion”. Noi, vârstnicii, de la Centrul de zi vom prezenta spectacole de teatru, seri de romanţe şi spectacole folclorice, invitând pe această cale să se alăture evenimentului menţionat seniorii din comunitatea noastră, beneficiarii serviciilor noastre sau cei doritori să ne cunoască activităţile. Data organizării evenimentelor va fi comunicată prin mijloace mass-media pentru a facilita participarea unui număr cât mai mare de doritori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *