Publicat pe Lasă un comentariu

Prezentare activități Centrul de Zi

La Centrul de zi și centrul de îngrijiri la domiciliu pentru vârstnici din cadrul SPAS Turda au avut loc în ultimele zile două evenimente artistice deosebite menite să întreţină prietenia creată între seniorii noştri şi cei din Cluj Napoca.

În data de 7 iunie 2017 Centrul de zi al Fundației pentru Îngrijirea Vârstnicului Cluj a prezentat un moment artistic intitulat “Eminescu, poet național și universal”, dedicat Luceafărului poeziei românești la împlinirea celor 128 de ani de la trecerea spre eternitate. În cadrul acestui eveniment a fost lansată cartea domnului Alexandru Cucu “Spre apus”. Au fost plăcute momentele revederii dintre beneficiarii celor două centre, mai ales că cei de la Fundația pentru Îngrijirea Vârstnicului sunt unii dintre cei mai vechi prieteni ai celor care frecventează Centrul de zi pentru vârstnici Turda. Prietenia dintre aceștia s-a legat prin intermediul muzicii și poeziilor pe care le-au interpretat seniorii  în cadrul  spectacolelor prezentate de-a lungul anilor.

În cadrul „Lunii seniorului” din octombrie 2016 am organizat o serie de activități printre care cele cultural artistice împreună cu cei înscriși  la Centrul de zi pentru vârstnici nr.1 Cluj Napoca. La sediul centrului din Cluj Napoca am jucat câteva scenete comice în interpretarea seniorilor de la Centrul de zi pentru vârstnici Turda, iar colegii lor de la centrul similar au prezentat o piesă de teatru în trei acte. Pe scena Casei de Cultură a Studenților am prezentat un  program folcloric, respectiv, “Șezătoare în Ardeal”, iar seniorii de la Cluj Napoca, “Tradiții de nuntă”. Ca urmare a legăturii create între cele două instituții, Centrul de zi pentru vârstnici nr.1 din Cluj Napoca a prezentat în fața beneficiarilor Centrului de zi pentru vârstnici Turda în data de 14 iunie 2017 o comedie în trei acte “Ibovnice cu ochi de Maramureș” scrisă de Mihai Traistă. Spectatorii au petrecut alături de “musafirii” lor momente plăcute, pline de umor și “au promis”, din priviri că le vor urma exemplul.

Cele două evenimente au fost un real schimb de experiență și o provocare pentru cele trei centre care valorifică talentul şi aptitudinile oamenilor care le calcă pragul acum la ceasul pensionării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *