Publicat pe Lasă un comentariu

Ziua Internațională a Romilor

Urmare a H.G nr. 18/2015 privind strategia de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității romilor, vă invităm să participați în data de 07.04.2017, orele 10:00 în sala mare a Consiliului Local Turda, unde va avea loc o dezbatere privind  Strategia Locală de Incluziune a Comunității Rome.

Scopul dezbaterii este sărbătorirea zilei de 8 Aprilie ca zi internațională a romilor și găsirea unor soluții reale pentru îmbunătățirea situației romilor pe plan local.

Ordine de Zi

a ședinței din data de 07.04.2017

sala mare a Consiliului Local orele 10:00

  1. Deschiderea ședinței de lucru;
    • prezentarea invitaților;
  2. Sărbătorirea zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Romilor”: prezentarea  materialului video – importanța acestei zile (35 – 40 min.);
  3. Discuții pe marginea celor prezentate, care sunt pașii, indicatorii propuși de fiecare instituție/serviciu in anul 2017, parteneriate încheiate pe viitor sau proiecte depuse pentru incluziunea cetățenilor români care aparțin etniei romilor din Turda(20 – 30 min.);
  4. Prezentarea tradiției prin joc țigănesc și comemorarea martirilor din cel de-al doilea război mondial prin punere de coronițe și candele pe râul Arieș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *