Publicat pe Lasă un comentariu

Luna seniorului

În cadrul evenimentului „Luna seniorului” Centrul de zi și centrul de îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială a fost prezent în școlile turdene prin activitățile organizate pe baza contractelor de parteneriat încheiate. În acest an unitățile de învățământ partenere sunt Școala Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Național „Mihai Viteazu”.

În data de 24 octombrie 2017, în colaborare cu Școala Horea, Cloșca și Crișan” am organizat activitatea “Povești la gura sobei“ în cadrul căreia “bunicuțele noastre“ au spus povești copiilor din clasa pregătitoare și celor din clasa a IV-a. Lumea poveștilor a fost fascinantă atât pentru copii cât și pentru doamnele care activează la Centrul de zi. Școala Horea, Cloșca și Crișan” va fi gazda noastră și în data de 27 octombrie 2017 când vom confecționa împreună cu elevi din două clase frumoase tablouri de toamnă care vor rămâne martorii  activităților și a prieteniei pe care am legat-o noi cei de la centrul de zi cu elevii acestei școli.

Ziua de 25 octombrie 2017 a fost pentru elevii clasei a V-a ai Colegiului Național ”Mihai Viteazu” o o zi specială, ziua în care așa cum spunea una dintre eleve “au cunoscut patru oameni minunați cu patru pasiuni diferite. În cadrul activității numită ”Biblioteca Vie” cei patru seniori care desfășoară activități în cadrul Centrului de zi au fost ”cărți vii” și au permis copiilor să le ”răsfoiască” filele. Copiii, curioși, au adresat multe întrebări celor patru seniori în funcție de pasiunile lor. Din partea centrului de zi au participat colecționari de chibrituri și ceasuri și doi seniori preocupați de creșterea albinelor și a porumbeilor.  A fost o activitate interesantă atât pentru copii cât și pentru seniori, în cadrul căreia au fost împărtășite din secretele micilor și marilor ”cărți vii”. Nici locația nu a fost aleasă întâmplător, activitatea având loc în incinta bibliotecii Colegiului Național „Mihai Viteazu” care s-a transformat pentru două ore în cea mai citită ”Bibliotecă Vie”.

Nu este întâmplător că aceste școli au fost gazda activităților Centrului de zi, acest fapt datorându-se parteneriatul încheiat, unitățile de învățământ exprimându-și dorința să participe cu  donațiile de alimente aduse de către elevi pentru bunicii singuri și imobilizați în casă, în cadrul campaniei lansate pe parcursul lunii octombrie, numită  “Bunici de duminică”. Aceste donații se vor acorda duminică 29 octombrie 2017 la domiciliul persoanelor vârstnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *