Publicat pe Lasă un comentariu

FINALIZARE PROIECT DOTARE CENTRU SOCIAL DE URGENȚĂ

În data de 27.09.2023 a fost semnat contractul de finanțare încheiat între Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale, în calitate de Autoritate finanţatoare, prin Agenţia Județeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Cluj, cu sediul în localitatea Cluj-Napoca, str. George Coșbuc, nr.2, Județul Cluj, cod fiscal 24714619 și Direcția de Asistență Socială Turda, în calitate de beneficiar, cu sediul în localitatea Turda, str. Avram Iancu, nr.12, Județul Cluj cod fiscal 17439788, înregistrat la autoritatea finanțatoare sub numărul 13224/ 27.09.2023, respectiv la beneficiar 8756/27.09.2023. Durata contractului de finantare a fost de 12 luni.

Obiectul contractului de finanţare îl reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată beneficiarului de la bugetul de stat, prin bugetul alocat autorităţii finanţatoare, pentru decontarea contravalorii achiziției de dotări, conform contractului/contractelor de achiziţie legal încheiat/e de beneficiar pentru dotări efectuate la Centrul social de urgență pentru persoane fără adăpost, cu sediul în localitatea Turda, str. Avram Iancu, nr. 12, Județul Cluj, iar valoarea prevăzută de Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale nr. 2035/25.09.2023 este de 243.000 lei, iar valoarea contractului de finanţare este în sumă de 243.000 lei, conform listei de dotări anexată cererii de finanțare

Finanțarea a fost acordată de la bugetul de stat prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Cluj, în cadrul unui contract legal încheiat între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în calitate de autoritate finanțatoare, și Direcția de Asistență Socială Turda.

Suma alocată a fost utilizată pentru achiziționarea de dotări importante care vor îmbunătăți condițiile de viață ale beneficiarilor centrului ,marcând un pas important în sprijinul persoanelor fără adăpost din Turda, de asemenea subliniind importanța colaborării între autoritățile locale și centrale pentru a oferi condiții mai bune de trai celor mai vulnerabili membri ai societății.

Printre bunurile achiziționate se numără:

  • Paturi noi, saltele, lenjerii de pat, perne, pilote și prosoape;
  • Mobilier nou: mese și scaune, mobilier de bucătărie, noptiere și veioze;
  • Două televizoare, două dezumidificatoare, două convectoare electrice, două combine frigorifice și trei mașini de spălat;
  • S-a înlocuit parchetul uzat cu parchet de tip tarkett.

Aceste dotări esențiale contribuie la crearea unui mediu mai sigur și confortabil pentru persoanele fără adăpost care beneficiază de serviciile centrului.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Turda își exprimă recunoștința față de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru sprijinul acordat și pentru implicarea activă în îmbunătățirea serviciilor sociale din comunitate.

Direcția de Asistență Socială Turda are ca misiune sprijinirea categoriilor vulnerabile din comunitate prin furnizarea de servicii sociale de calitate, asigurând astfel un sprijin concret persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *